Lubelski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Końskowoli

603500439

infolinia techniczna:

poniedziałek-piątek

w godzinach 700  - 1500

Klauzula informacyjna : https://www.lubelskiebazarek.pl/klauzula-informacyjna

 

Nowy Regulamin : https://www.lubelskiebazarek.pl/nowy-regulamin

 

DODAJ OGŁOSZENIE
Jak dodać ogłoszenie ?
Nie masz konta? Zarejestruj się

Sok 100% z owocu czarnego bzu

Certyfikat

Certyfikat

Nie

Produkt ekologiczny

Produkt ekologiczny

Nie

Wysyłka

Wysyłka

Tak

Odbiór osobisty

Odbiór osobisty

Tak

Dowóz do klienta

Dowóz do klienta

Nie

Do uzgodnienia

Do uzgodnienia

Tak

Rybczewice

Powiat Świdnicki / Gmina Rybczewice

Sok z owoców czarnego bzu powstaje w wyniku tłoczenia owoców czarnego bzu. Poddany pasteryzacji w niskiej temperaturze pozwala na zachowanie wszystkich cennych składników soku tj. witaminy, mikro i makroelementy, ale także pozwala na zachowanie pięknego, intensywnego koloru. Babcia Franciszka, która stosowała owoce bzu właśnie do przygotowywania soków, były pomocne przy różnych dolegliwościach. Taki sok przygotowany przez Babcię wspomagał walkę z infekcjami, działał napotnie, przeciwgorączkowo, ale także wzmacniał układ odpornościowy.

Zastosowanie soku: zalecany w okresie jesienno- zimowym w celu wzmocnienia odporności, jako dodatek do deserów, herbaty.

Termin przydatności:
Sok należy przechowywać w suchym i nienasłonecznionym miejscu.
Trwałość soku nieotwartego wynosi do 12 miesięcy od daty produkcji, zaś otwarty sok należy spożyć do 14 dni od otwarcia.
Pojawienie się osadu jest całkiem naturalnym zjawiskiem.
Przed spożyciem należy wstrząsnąć.