Certyfikat
Nie
infolinia techniczna:
poniedziałek-piątek
w godzinach 700 - 1500
Klauzula informacyjna : https://www.lubelskiebazarek.pl/klauzula-informacyjna
Nowy Regulamin : https://www.lubelskiebazarek.pl/nowy-regulamin
Powiat Świdnicki / Gmina Rybczewice
Sok z owoców czarnego bzu powstaje w wyniku tłoczenia owoców czarnego bzu. Poddany pasteryzacji w niskiej temperaturze pozwala na zachowanie wszystkich cennych składników soku tj. witaminy, mikro i makroelementy, ale także pozwala na zachowanie pięknego, intensywnego koloru. Babcia Franciszka, która stosowała owoce bzu właśnie do przygotowywania soków, były pomocne przy różnych dolegliwościach. Taki sok przygotowany przez Babcię wspomagał walkę z infekcjami, działał napotnie, przeciwgorączkowo, ale także wzmacniał układ odpornościowy.
Zastosowanie soku: zalecany w okresie jesienno- zimowym w celu wzmocnienia odporności, jako dodatek do deserów, herbaty.
Termin przydatności:
Sok należy przechowywać w suchym i nienasłonecznionym miejscu.
Trwałość soku nieotwartego wynosi do 12 miesięcy od daty produkcji, zaś otwarty sok należy spożyć do 14 dni od otwarcia.
Pojawienie się osadu jest całkiem naturalnym zjawiskiem.
Przed spożyciem należy wstrząsnąć.