Certyfikat
Nie
infolinia techniczna:
poniedziałek-piątek
w godzinach 700 - 1500
TELEFON DO WYSTAWCY ZNAJDUJE SIĘ PRZY OGŁOSZENIU OBOK ZDJĘCIA!
Powiat Świdnicki / Gmina Rybczewice
Ocet otrzymywany jest w procesie naturalnej fermentacji, z gruszek pochodzących Z mojego sadu.
Ocet nie jest poddawany procesowi filtracji, czego dowodem jest powstały na dnie osad. Zjawisko to jest całkowicie naturalne, które nie wpływa negatywnie na jakość produktu. Nie pasteryzujemy octu, ponieważ sam w sobie jest konserwantem. Na powierzchni może pojaic się galaretka jest to tzw. "matka octowa" jest to zjawisko całkowicie naturalne, nie wpływające negatywnie na jakośc produktu. Ocet gruszkowy charakteryzuje się delikatnym smakiem.
Właściwości octu gruszkowego:
- wspomaga trawienie,
- działa antybakteryjnie i przecigrzybicznie,
- pomaga obniżyć poziom cholesterolu
Zastosowanie octu gruszkowego: Ocet gruszkowy ma wszechstronne zastosowania począwszy od kuchi jako dodatek do sosów, dressingów, sałatek, dań, jako kosmetyk do pielęgnacji cery, włosów, oraz leczniczo.
Przydatność i warunki przechowywania: Należy przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Wyprodukowano w Polsce.