Lubelski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Końskowoli

603500439

infolinia techniczna:

poniedziałek-piątek

w godzinach 700  - 1500

Klauzula informacyjna : https://www.lubelskiebazarek.pl/klauzula-informacyjna

 

Nowy Regulamin : https://www.lubelskiebazarek.pl/nowy-regulamin

 

DODAJ OGŁOSZENIE
Jak dodać ogłoszenie ?
Nie masz konta? Zarejestruj się

Sok 100% z czarnej porzeczki

Certyfikat

Certyfikat

Nie

Produkt ekologiczny

Produkt ekologiczny

Nie

Wysyłka

Wysyłka

Tak

Odbiór osobisty

Odbiór osobisty

Tak

Dowóz do klienta

Dowóz do klienta

Nie

Do uzgodnienia

Do uzgodnienia

Tak

Rybczewice

Powiat Świdnicki / Gmina Rybczewice

Sok z czarnej porzeczki 100% powstaje w wyniku tłoczenia owoców na zimno. Do soku nie jest dodawany cukier, co sprawia, że sok jest kwaśny. Dzięki pasteryzacji w niskiej temperaturze, którą stosujemy, sok zachowuje wszystkie swoje cenne walory, piękny, intensywny kolor, oraz wartości odżywcze. Owoce czarnej porzeczki zawierają szereg witamin, a w szczególności duże ilości wit. C, antocyjany, kwas foliowy. Zawartość tych składników sprawia, że sok porzeczkowy wykazuje liczne właściwości, m.in wzmacnia odporność, działa przeciwdrobnoustrojowo, sprzyja w gojeniu się ran. Dlatego też Babcia Franciszka troszcząc się o nas i o nasze zdrowie przygotowywała taki sok w sezonie, a następnie podawała nam go wtedy, gdy zaczynała nas choroba rozkładać.

Zastosowanie soku: zalecany w okresie jesienno- zimowym w celu wzmocnienia odporności, jako dodatek do deserów, herbaty, koktajli.

Termin przydatności:
Sok należy przechowywać w suchym i nienasłonecznionym miejscu.
Trwałość soku nieotwartego wynosi do 12 miesięcy od daty produkcji, zaś otwarty sok należy spożyć do 14 dni od otwarcia.
Pojawienie się osadu jest całkiem naturalnym zjawiskiem.
Przed spożyciem należy wstrząsnąć.