Certyfikat
Nie
infolinia techniczna:
poniedziałek-piątek
w godzinach 700 - 1500
TELEFON DO WYSTAWCY ZNAJDUJE SIĘ PRZY OGŁOSZENIU OBOK ZDJĘCIA!
Powiat Świdnicki / Gmina Rybczewice
Sok jabłkowy produkowany jest metodą tłoczenia owoców, przez co wydobywamy z owoców to, co najcenniejsze. Tłoczenie soków pozwala na otrzymanie soku, który w swoim składzie nie zawiera zbędnych dodatków w postaci cukru, konserwantów, wody, zagęszczaczy.
Pasteryzacja odbywa się w niskich temperaturach nieprzekraczających 85 st. C, dzięki czemu sok zachowuje swoje wartości odżywcze.
Sok nie jest poddawany procesowi filtracji, czego dowodem jest powstały na dnie osad. Zjawisko to jest całkowicie naturalne, które nie wpływa negatywnie na jakość produktu.
Worek bag in box, który zapewnia dłuższą świeżość produktu, a zamontowany kranik umożliwia stopniowe dozowanie soku. Należy pamiętać, aby kranik cały czas był wypełniony sokiem, co uniemożliwi rozwój drobnoustrojów.
Właściwości soku jabłkowego:
- wspomaga pracę układu pokarmowego,
- wspiera układ odpornościowy poprzez zawartośc wit. C,
- wysoka zawartość antyoksydantów,
- reguluje stężenie cukru oraz cholesterolu we krwi,
- zawiera duże ilości błonnika pokarmowego,
Zastosowanie soku: Sok jabłkowy świetnie nada się jako dodatek do posiłków, sprawdzi się również jako główny składnik lemoniady w upalne, letnie dni, oraz jako dodatek do drinków.
Przydatność i warunki przechowywania: Należy przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Trwałość soku nieotwartego sięga nawet do 12 miesięcy od daty produkcji, natomiast po otwarciu sok należy spożyć w ciągu 14 dni. Wyprodukowano w Polsce.
Karton wliczony w cenę.