Certyfikat
Nie
infolinia techniczna:
poniedziałek-piątek
w godzinach 700 - 1500
TELEFON DO WYSTAWCY ZNAJDUJE SIĘ PRZY OGŁOSZENIU OBOK ZDJĘCIA!
Powiat Świdnicki / Gmina Rybczewice
Syrop z aronii uzyskiwany jest poprzez tłoczenie owocu aronii, a następnie dodatek cukru. W efekcie uzyskujemy pyszny, aromatyczny, gęsty syrop pełen witamin. Intensywny ciemny kolor zawdzięcza zawartym w owocach naturalnym barwnikom.
Dzięki pasteryzacji w niskiej temperaturze nieprzekraczającej 85 st. C syrop zachowuje swoje walory smakowe, piękny intensywny kolor oraz wartości odżywcze. Babcia Franciszka, gdy widziała, że zaczyna nas rozkładać choroba, od razu podawała nam syrop z aronii, który wspomagał walkę z chorobą. Natomiast Babcia zażywała syrop z aronii w celu wzmocnienia naczyń krwionośnych.
Zastosowanie syropu: świetnie sprawdzi się w sezonie jesienno-zimowym, jako wzmocnienie odporności. Może być również stosowany jako dodatek do deserów.
Termin przydatności:
Syrop należy przechowywać w suchym i nienasłonecznionym miejscu.
Trwałość syropu nieotwartego wynosi do 12 miesięcy od daty produkcji, zaś otwarty sok należy spożyć do 14 dni od otwarcia.
Pojawienie się osadu jest całkiem naturalnym zjawiskiem.
Przed spożyciem należy wstrząsnąć.