Lubelski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Końskowoli

603500439

infolinia techniczna:

poniedziałek-piątek

w godzinach 700  - 1500

Klauzula informacyjna : https://www.lubelskiebazarek.pl/klauzula-informacyjna

 

Nowy Regulamin : https://www.lubelskiebazarek.pl/nowy-regulamin

 

DODAJ OGŁOSZENIE
Jak dodać ogłoszenie ?
Nie masz konta? Zarejestruj się

Syrop z aronii

Certyfikat

Certyfikat

Nie

Produkt ekologiczny

Produkt ekologiczny

Nie

Wysyłka

Wysyłka

Tak

Odbiór osobisty

Odbiór osobisty

Tak

Dowóz do klienta

Dowóz do klienta

Nie

Do uzgodnienia

Do uzgodnienia

Tak

Rybczewice

Powiat Świdnicki / Gmina Rybczewice

Syrop z aronii uzyskiwany jest poprzez tłoczenie owocu aronii, a następnie dodatek cukru. W efekcie uzyskujemy pyszny, aromatyczny, gęsty syrop pełen witamin. Intensywny ciemny kolor zawdzięcza zawartym w owocach naturalnym barwnikom.
Dzięki pasteryzacji w niskiej temperaturze nieprzekraczającej 85 st. C syrop zachowuje swoje walory smakowe, piękny intensywny kolor oraz wartości odżywcze. Babcia Franciszka, gdy widziała, że zaczyna nas rozkładać choroba, od razu podawała nam syrop z aronii, który wspomagał walkę z chorobą. Natomiast Babcia zażywała syrop z aronii w celu wzmocnienia naczyń krwionośnych.

Zastosowanie syropu: świetnie sprawdzi się w sezonie jesienno-zimowym, jako wzmocnienie odporności. Może być również stosowany jako dodatek do deserów.

Termin przydatności:
Syrop należy przechowywać w suchym i nienasłonecznionym miejscu.
Trwałość syropu nieotwartego wynosi do 12 miesięcy od daty produkcji, zaś otwarty sok należy spożyć do 14 dni od otwarcia.
Pojawienie się osadu jest całkiem naturalnym zjawiskiem.
Przed spożyciem należy wstrząsnąć.